Individuele begeleiding

Stichting 1Thuis biedt begeleiding aan huis, dus bij jou thuis. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Woon je op jezelf of nog bij je ouders? Ben je getrouwd of woon je samen? Wij zijn er voor jou!

Ambulante begeleiding 

Loop je even (tijdelijk) tegen wat issues aan waardoor het runnen van je gezin wat moeilijker is? Bijvoorbeeld dat je het lastig vindt om met geld om te gaan of je huishouden te doen? Of om mensen om je heen te vinden die je helpen? Dan kun je bij ons te recht. We maken samen een plan en bedenken doelen waaraan gewerkt gaat worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van netwerk opbouwen, financiën, wonen, gezondheid, kinderen of werk. Wij luisteren naar je en helpen je zo zelfstandig mogelijk je leven te leiden. Samen bespreken we waar je begeleiding in nodig hebt. Jij bepaalt wat je nodig hebt en wat je wilt leren. We zoeken een begeleider die bij jou past. 

We vinden het belangrijk dat je hulp krijgt van iemand die weet wat het is om een gezin te runnen. Dus alle medewerkers hebben ook zelf kinderen en zijn getrouwd en leven samen.

Opvoedingsondersteuning

Als je kinderen hebt, is dat super leuk en het kan een uitdaging zijn. Het kan zijn dat het je niet lukt je eigen grenzen te stellen of vindt je maar niet het ritme wat bij  jullie past. Een gezinscoach met je mee in je gezin. Hierdoor leer je je kind en ook vooral jezelf beter begrijpen en krijg je praktische tips.

 

Expertisegebieden

Binnen het team van Stichting 1Thuis hebben we een aantal expertisegebieden. Dit zijn:
– Het begeleiden van (alleenstaande) moeders: Moeders zijn vaak de spil binnen het gezin. Als zij gaan wankelen, wiebelt iedereen mee. Daarom vinden we het belangrijk dat een moeder in haar kracht kan staan.

– Ouders met burn-out klachten: De wereld vraagt soms veel van ons. De ene keer wordt je er in gezogen en overkomt het je de andere keer maak jezelf bewust de keuze om iets te veel te doen. We helpen je de juiste balans weer in je leven te brengen.

ASS, ADHD en hoogsensitiviteit binnen het gezien: Je kunt een reden hebben waardoor het even lastiger is om je gezinsleven op jouw manier te kunnen runnen. Vanuit deze diagnoses kunnen wij in ieder geval goed met je mee kijken.

Thuisonderwijs en schoolonderwijs thuis: Of je nu bewust kiest voor thuisonderwijs of dat de maatregelen van de overheid zo zijn dat je kinderen thuis school moeten volgen. Beide scenario’s vragen om een andere manier van leven dan dat je misschien gewend was. Door de expertise binnen het team kunnen wie hier goede begeleiding in bieden. Ook als het om de wettelijke kaders gaat.

Jonge gezinnen en tienermoeders: Als je voor het eerst ouders wordt, is dat een hele verandering in je leven wat (soms wat meer) tijd nodig heeft om de goede vorm daar in te vinden. Je kunt jong zijn in leeftijd, maar ook jong in vaardigheden.

Via de WMO van je gemeente kun je de begeleiding van Stichting 1Thuis aanvragen. Woon je in de gemeente Ede, Barneveld, Nijkerk of  In de zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe: gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen? Dan kan je aangeven dat de stichting een contract heeft. Woon je niet in één van deze gemeenten dan kan de WMO van je gemeente contact met ons opnemen voor een individueel traject.

Uitsluitingscriteria

Om de best mogelijke begeleiding te bieden, proberen wij een wenselijke match tussen cliënt en begeleiding te creëren. Een match, die voor de cliënt aangenaam is en waarbinnen de begeleiding de professionaliteit kan bieden. Niet iedere zorgvraag kan daarom door Stichting 1Thuis worden beantwoord. Om vooraf duidelijkheid te kunnen geven aan onze mogelijke cliënten hebben wij de volgende uitsluitingscriteria vastgesteld:

  • Complete overname van ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen)

  • Geen leerbaarheid

  • Toedienen en verstrekken van medicatie

  • Verpleegkundige zorg (het is wel mogelijk of verpleegkundige zorg geboden kan worden naast onze begeleiding door een thuiszorgorganisatie in te schakelen voor deze zorg)

  • Ernstige psychiatrische problematiek, die bijvoorbeeld een (gesloten) opname vereist

  • Het niet kunnen overeenkomen tot afspraken voor het groeiplan.

  • Wanneer de situatie rond de zorgvraag dusdanig is dat Stichting 1Thuis onvoldoende kwaliteit van zorg kan garanderen

Stichting 1Thuis vindt kwaliteit erg belangrijk!

 

Kwaliteitsdocumenten die horen bij de begeleiding:
Privacyreglement
Klachtenprotocol
Meerjarenbeleidsplan
Protocol Datalekken