Om een stevig netwerk te bouwen voor en met gezinnen organiseert Stichting 1Thuis regelmatig themamomenten om anderen te ontmoeten. Deze themamomenten zijn voor iedereen die betrokken wil zijn bij het thema wat wordt aangeboden. Onderwerpen die onder andere langskomen zijn huwelijk, kinderen, financieel gezond zijn en omgaan met emoties.
De themamomenten vinden allemaal plaats in Voorthuizen. De exacte tijd en locatie krijg je door na opgave, want dit is ook afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

De themamomenten zijn vol op in ontwikkeling! Heb je een vraag? Wil je een themamoment organiseren of wil je een andere bijdrage doen? Neem dan contact op via het contactformulier

De eerste thema’s waar je voor in kunt schrijven:

Themamomenten

Ieder mens heeft behoeftes, verlangens en wensen. Hoe ga je daar mee om in lastige tijden en bij moeilijke keuzes?
Een hele verhelderende manier die veel handvatten biedt, is het inzetten van de Innerlijke Familie. Nee…… niet je echte familie, maar een methode die je op een simpele én leuke manier inzicht geeft in je eigen gedrag en dat van de mensen om je heen. Dus kom kennis maken met de Innerlijke Familie, zodat je het beste uit jezelf en anderen kunt halen!

Ken je dat…

  • je gedachten hebt die als een ping pong bal in je hoofd heen en weer blijven gaan?
  • je ergens heel hard je best voor doet en toch het gewenste resultaat niet bereikt?
  • emoties die je niet altijd kunt plaatsen, je soms overvallen?
  • iemand iets van je vraagt en je het lastig vindt om bij je eigen gevoel en mening te blijven?
  • je beter wilt begrijpen wat je kind in bepaalde situaties nodig heeft?
  • je kind zijn eigen wil met veel temperament kenbaar maakt en je niet (meer) weet hoe hier op te reageren?
  • je partner en jij op bepaalde vlakken verschillen van mening wat onenigheid oplevert?

Schrijf je dan in voor het onderstaande themamoment!

Maandagavond 1 februari: Verder met: Leer je innerlijke Familie kennen (EN DEZE KEER KOMEN DE POPPETJES OP TAFEL!)
– Inzicht in het gedrag van jezelf en mensen om je heen.

In november vorig jaar hebben we het eerste themamoment met zo’n twaalf anderen mogen beleven en wat was het mooi, fijn, duidelijk, herkenbaar en vooral verlangend naar meer. Vanuit deze avond zijn we verder de diepte in gegaan met elkaar aan de hand van thema’s die bij u zelf aan de orde zijn. Deze keer is er de mogelijkheid om je eigen vraag in te brengen en die verder uit te diepen. Het is ook mogelijk aan te sluiten ook al ben je de eerste keer niet geweest. 

De coach zal de avond face tot face geven, maar hij is ook via ZOOM mee te kijken. Dus er is de mogelijkheid om ook vanuit huis aan te sluiten. Laat het dan graag weten via je aanmelding!

Voor het bijwonen van de momenten wordt een gift naar eigen inzicht gevraagd. De gift wordt gevraagd om de onkosten te bekostigen en voor een vergoeding voor de coach. Alle extra giften zijn voor de verdere opbouw van Stichting 1Thuis. De stichting heeft een ANBI-status, dat betekent dat uw gift aftrekbaar is van de belasting. De momenten gaan door bij minimaal 5 deelnemers.

Wie ben ik nou eigenlijk? Een vraag die we ons allemaal wel eens afvragen of hebben afgevraagd.
Belangrijk is dat je het antwoord daarop weet, want dat is van invloed op hoe je met jezelf, je tijd en anderen omgaat.
Goede zelfzorg en regie nemen over je eigen leven komt voort uit zelfwaardering en houden van jezelf.

In deze workshop gaan we in 3 sessies aan de slag om te ontdekken wie je bent en vooral wat God zegt over jou.
Hoe vertaal je dat in hoe je met jezelf omgaat en indirect ook met anderen. (Je kan niet goed voor een ander zorgen als je niet goed voor jezelf zorgt!!)
En hoe hou je zelf de regie op jouw leven in je gezin, werk en sociale activiteiten. Hoe hou je balans.

Data nog onbekend. Laat het weten als je mee wilt doen!

Kosten:

Voor het bijwonen van de workshop (3 avonden) wordt een minimale gift van €85,- gevraagd. Dit bedrag kan via een eenmalige minimale gift worden gedoneerd. De gift wordt gevraagd om de training te bekostigen. Alle extra giften zijn voor de verdere opbouw van Stichting 1Thuis. De stichting heeft een ANBI-status, dat betekent dat uw gift aftrekbaar is van de belasting.
Voor de training zijn minimaal 6 deelnemers nodig en maximaal 10. Mochten er meer deelnemers zijn dan worden er meerdere groepen gestart.

LAAT JE KINDEREN TOT BLOEI KOMEN

Als ouders verlangen we ernaar dat onze kinderen uitgroeien tot gezonde, evenwichtige volwassenen die op hun eigen benen staan en een zegen zijn voor hun omgeving. Dat gaat echter niet vanzelf, daar hebben ze onze hulp als ouders bij nodig. Maar wat hebben ze dan van je nodig en hoe geef je hen dat, terwijl de opvoeding al veel van jou als ouder vraagt?

In vijf avonden gaan we dieper in op verschillende thema’s en krijg je veel handvatten en praktische tips die je thuis kunt toepassen. Daarmee willen we je helpen om de opvoeding leuker en makkelijker te maken. Ook is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. Daarnaast is het mogelijk om vragen te stellen. Kortom: inspirerende, opbouwende én gezellige avonden waarmee je investeert in jouw gezin!

De avonden worden verzorgd door ontwikkelingspsychologe Imke Wijnhorst, MSc. van Stichting Gezinsfundament. Zij heeft vanuit haar achtergrond in de psychologie en haar uitgebreide ervaring met kinderwerk een brede kijk op het opvoeden van kinderen. Tevens is ze zelf moeder van een adoptiezoon.

Ouders, maar ook grootouders, mensen die met kinderen werken of andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om de avonden bij te wonen. De focus ligt gedurende alle avonden op kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Het zou leuk zijn als je alle vijf de avonden bijwoont, zodat we met elkaar een groep worden die elkaar ook steeds beter leert kennen. Het is echter ook mogelijk om één of enkele losse avonden bij te wonen. De avonden starten om 19:45 uur, inloop vanaf 19:30 uur.

Onderwerpen:

Geloofsopvoeding
Als christelijke ouders willen we onze kinderen graag opvoeden met het geloof. Maar hoe doe je dat eigenlijk?  Op welke leeftijd kun je hiermee beginnen en wat kun je je kinderen op welke leeftijd leren? Tijdens deze avond ontdek je dat je eigenlijk al meer aan geloofsopvoeding doet dan je zelf beseft. Ook krijg je leuke ideeën waar je thuis direct mee aan de slag kunt, zodat het geloof iets aantrekkelijks wordt voor jouw kinderen.

Liefdevol bijsturen
Alle kinderen testen regelmatig onze grenzen uit. Hoe stuur je hen als ouders op een positieve en effectieve manier bij? Hoe kun je je kinderen zelfstandigheid en verantwoordelijkheid leren? Je krijgt tevens meerdere technieken aangereikt waarmee je een machtsstrijd met je kinderen kunt voorkomen.

Hechting
Een goede hechting is erg belangrijk voor kinderen. Het vormt de basis waardoor kinderen zich kunnen gaan ontwikkelen. Maar wat is hechting eigenlijk precies en hoe kun je er als ouder voor zorgen dat je kinderen zich goed hechten? Hoe kun je herkennen of jouw kind goed gehecht is? Wat kun je er aan doen als je kind niet goed gehecht is? Deze en andere vragen zullen gedurende de avond worden beantwoord.

Mediaopvoeding
Kinderen komen vandaag de dag al jong in aanraking met mobiele telefoons, tablets en computers. Hoe begeleid je hen hier goed in als ouders? Stel je grenzen en zo ja welke? Hoe praat je er met je kinderen over? Wat zijn de positieve effecten en de risico’s en hoe kun je kinderen daarvoor behoeden? Hoe leer je hen verantwoordelijk om te gaan met sociale media en het internet? Dit zijn onderwerpen die gedurende de avond aan bod komen. Je krijgt ook een aantal handige tips mee om dingen kindvriendelijk in te stellen op diverse apparaten.

Seksuele opvoeding
De seksuele opvoeding is niet alleen dat ene gesprek dat je met je tienerzoon of -dochter hebt, maar begint al op jonge leeftijd. Je gaat ontdekken hoe kinderen zich per leeftijdsfase ontwikkelen op het gebied van seksualiteit, welk gedrag daar bij hoort, hoe je daar als ouder het beste bij kunt aansluiten en hoe en wanneer je daar met hen over kunt praten.

Data: zijn nog onbekend. Laat het weten als je mee wilt doen!

Kosten:
Voor het bijwonen van alle vijf de avonden vragen we een minimale gift van € 65,- per persoon. Voor het bijwonen van losse avonden vragen we een minimale gift van € 17,50 per persoon per avond. Dit kan via een eenmalige minimale gift worden gedoneerd.
De gift wordt gevraagd om de training te bekostigen. Alle extra giften zijn voor de verdere opbouw van Stichting 1Thuis. De stichting heeft een ANBI-status, dat betekent dat uw gift aftrekbaar is van de belasting.

Voor de training zijn minimaal 10 deelnemers nodig.

Samen met een professioneel trainer verdiep je je in gevoelens, behoeften en je denken. Dit op basis van geweldloze communicatie.

Hoe ervaar jij communicatie met anderen in het algemeen en hoe als er een conflictsituatie is? Merk je dat je in de communicatie met je partner, familie, kinderen of vrienden vaak vastloopt of botst? Of voel je je vaak machteloos, niet begrepen of gewaardeerd? Wéét je eigenlijk wel wat je nodig hebt? En hoe je daarmee om kunt gaan?

We denken aan allerlei situaties die er kunnen zijn in je leven, waarbij je jezelf afvraagt: hoe kan ik hier mee omgaan, wat moet ik doen, of, doe ik het wel goed? Kinderen opvoeden, je relatie, je werk, je studie, omgaan met een beperking. Situaties waarbij je last hebt van onzekerheid. Of van eenzaamheid. Of waarbij je afgewezen wordt. Situaties die lastig voor je zijn. In je hoofd weet je misschien wel hoe het zit, maar het voelt vaak zo anders!

In drie dagdelen (avonden of ochtenden) leer je een andere manier van communiceren en hoe je deze kunt toepassen in je persoonlijke leven. Zodat jij gehoord gaat worden, gaat leren luisteren naar jouw behoeften en gaat krijgen wat jij nodig hebt, in welke situatie dan ook.
Zeg je, nou, eigenlijk weet ik best wel wat ik nodig heb, maar mensen om mij heen kunnen zo irritant doen of mij boos maken. Echt, als die mensen zouden veranderen, zou mijn leven een stuk fijner zijn. Dan willen we je ook van harte uitnodigen voor de training. Jij hebt meer invloed dan je denkt!

Voor dat de training start is er een informatieavond met een korte kennismaking met de training. Deze informatieavond biedt je de kans om meer te weten te komen over de training, iets ervan te ervaren en vragen te stellen. De training is niet alleen een investering in jezelf, ook voor degene die je lief zijn.

Data: zijn nog onbekend. Laat het weten als je mee wilt doen!

Kosten:

Voor het bijwonen van de informatieavond wordt een eenmalige gift gevraagd van minimaal €12,50. De waarde van de complete training is €485,- pp. Ook dit bedrag kan via een eenmalige minimale gift worden gedoneerd.
De minimale gift wordt gevraagd om de training te bekostigen. Alle extra giften zijn voor de verdere opbouw van stichting 1Thuis. De stichting heeft een ANBI-status, dat betekent dat uw gift aftrekbaar is van de belasting.

Voor de training zijn minimaal 6 deelnemers nodig en maximaal 10. Mochten er meer deelnemers zijn dan worden er meerdere groepen gestart.

Samen met andere moeders ontdek je het moederschap een leuke, gezellige, ontspannen en creatieve manier. Door samen te zijn, maak je verbinding met elkaar en ontdek je dingen in je eigen moederschap. Iedereen die moeder is of moeder wordt, is van harte welkom.

Data:

Elke 1e woensdagochtend van de maand.

Kosten:

Voor het bijwonen van alle avonden in 2020 wordt een eenmalige gift van €40,- gevraagd.
De minimale gift wordt gevraagd om de avonden te bekostigen. Alle extra giften zijn voor de verdere ontwikkeling van Stichting 1Thuis. De stichting heeft een ANBI-status, dat betekent dat uw gift aftrekbaar is van de belasting.

Iedereen is welkom op deze avonden. Dus neem gerust je vriendin, je buurvrouw, je eigen moeder of je zus mee. Van harte welkom!

Met Sensiplan ga je natuurlijk met je vruchtbaarheid om. Tijdens de informatieavond krijg je informatie over de  Sensiplan-basiscursus waarin je leert je van één van onze gecertificeerde consulenten de vruchtbare en de onvruchtbare dagen van je eigen cyclus nauwkeurig te bepalen. Je kijkt hiervoor naar je eigen lichaamssignalen. Deze kennis kun je gebruiken om (nog) niet of juist wèl zwanger te worden.

Data: zijn nog niet gepland, maar laat het weten als je er bij wilt zijn!

Iedereen is welkom! De avond gaat door bij minimaal 5 deelnemers

Iedere persoon geeft op andere wijze uiting aan liefde. Waar de één ‘ik geef om jou’ wil zeggen met een cadeautje, doet de ander dat door een lekkere maaltijd te koken of een knuffel te geven. Wanneer je weet welke liefdestaal iemand spreekt, leer je op een dieper niveau communiceren dan alleen met woorden.

 

De één voelt zich geliefd als de ander uitgebreid benoemt waarom jij zo waardevol bent, terwijl de ander liefde ervaart wanneer iemand helpt het vuilnis buiten te zetten. Een relatie is eigenlijk een voortdurende uitwisseling van liefdesstromen. Wanneer de één zend op een andere frequentie dan de ander ontvangt, kunnen er blokkades ontstaan. Pas wanneer de een zich uitdrukt op een manier die de ander ook daadwerkelijk verstaat, blijft de liefde krachtig heen en weer stromen. Dit ontdekte relatietherapeut Gary Chapman na jarenlange behandeling van koppels die elkaar maar niet leken te begrijpen. Hij onderscheidde vijf verschillende ‘liefdestalen’: manieren waarop personen liefde uiten en ervaren.

Deze training van 6 ochtenden of avonden zal starten begin 2021. Houdt de site goed in de gaten voor de informatie die je nodig hebt.

Het is belangrijk dat vaders betrokken zijn bij hun kinderen en het gezin. Vaders hebben een belangrijke rol naar hun kinderen en naar hun vrouw. Vaak zijn we daar niet bewust mee bezig. Maar juist door daar even op in te zoomen, kun je er weer aandacht aangeven en toepassen in je eigen leven.

Daarom organiseert Stichting 1Thuis één keer per maand (sport)activiteiten waarin vaders elkaar ontmoeten en samen bewegen. Tijdens deze activiteiten komen er thema’s aan de orde die je tegen komt in het dagelijks leven met en voor je gezin. We maken de koppling naar het gewone leven waarin je de rol als man en je rol als vader toepast. Ook zijn er momenten dat je kunt sparren met andere vaders.

Trouwen is een van de belangrijkste dingen in je leven die je doet. Samen met je man of je vrouw ga je je verbinden voor de rest van je leven. Dat is niet niets. En daarom is het goed om er regelmatig bij stil te staan ​​en er extra aandacht aan te geven. 1Thuis organiseert voor getrouwde stellen een huwelijkscursus. Deze cursus is ontwikkeld door Alpha Nederland. Samen met andere stellen doorloop je op een aantal avonden een reeks van onderwerpen waar je in kunt groeien binnen je huwelijk. Samen bouw je aan een nog mooiere toekomst!

Ook voor stellen die er over nadenken of die al de keus hebben gemaakt om te trouwen is er een voorbereidende cursus. Het is zo waardevol om met elkaar naar het JA-moment toe te groeien zodat je al een beetje weet waar je aan toe bent.

We starten de cursus begin 2021. Laat het weten als je er bij wilt zijn

Inschrijven

Nadat je hebt ingeschreven volgt de mogelijkheid tot het geven van een gift

Schrijf je in voor de nieuwsbrief