Met Sensiplan® ga je natuurlijk met je vruchtbaarheid om.
In de Sensiplan-basiscursus leer je van één van onze gecertificeerde consulenten de vruchtbare en de onvruchtbare dagen van je eigen cyclus nauwkeurig te bepalen. Je kijkt hiervoor naar je eigen lichaamssignalen. Deze kennis kun je gebruiken om (nog) niet of juist wèl zwanger te worden.

Sensiplan is de meest betrouwbare natuurlijke methode om zwangerschap te vermijden die op dit moment beschikbaar is. Bij gemiddeld gebruik door paren die de basiscursus hebben gevolgd is de betrouwbaarheid van Sensiplan® zelfs beter dan die van “de pil”. Geen enkele andere natuurlijke methode haalt in de praktijk zo’n hoge betrouwbaarheid.

Sensiplan® is ook gezond: de methode beïnvloedt jouw hormoonhuishouding (en het milieu) niet. Je hoeft er niet voor naar de dokter en jouw lichaam en jouw cyclus worden geaccepteerd zoals ze zijn. Je bent als vrouw ook niet meer alleen, maar sámen met je partner verantwoordelijk voor je anticonceptie. Kortom: Sensiplan is ook gezond voor je relatie.

Sensiplan leren toepassen

Wil je de sympto-thermale methode sensiplan® leren, dan volg je een cursus bij een gecertificeerde consulent. Samen met je partner of eventueel als vrouw alleen. Door een cursus te volgen kun je vertrouwen op de hoge betrouwbaarheid van Sensiplan.

Je kunt kiezen uit de volgende cursussen:

  • Basiscursus: Sensiplan als anticonceptiemethode / geboorteregeling / vruchtbaarheidsbewustzijn
  • Sensiplan bij onvervulde kinderwens
  • Sensiplan tijdens de borstvoedingsperiode
  • Sensiplan tijdens de overgangsperiode

Basiscursus: Sensiplan als anticonceptiemethode / geboorteregeling

De basiscursus bestaat uit 4 bijeenkomsten over een periode van ongeveer vier maanden, met een facultatieve terugkombijeenkomst na een half jaar. De cursus wordt gegeven in groepjes van 2 tot 4 stellen (of vrouwen) tegelijk.

Een gecertificeerde consulent leert je hoe je de lichaamskenmerken kunt herkennen en de methode toepast. Tijdens de cursus hou je zelf drie cycli bij, die je tijdens de persoonlijke begeleidingsmomenten met je consulent bespreekt.

Je kunt ook tussendoor met eventuele vragen of onduidelijkheden bij je consulent terecht, via e-mail / telefoon. Bij specifieke vragen over bijvoorbeeld medicijngebruik en zeer afwijkende cycli, kan de consulent contact opnemen met de medisch adviseur (arts) van Sensiplan.

Cursusboeken

Tijdens de cursus werken we met het handboek Natuurlijk & zeker en met het bijbehorende werkboek. Als je de cursus gaat volgen ontvang je deze beide boeken evenals een geschikte digitale thermometer op de eerste cursusbijeenkomst (inbegrepen in de cursusprijs).

Het werkboek is enkel verkrijgbaar als materiaal bij de cursus.

Sensiplan en onvervulde kinderwens

Sensiplan is niet alleen geschikt om zwangerschap te voorkomen, maar ook om de kans erop juist te bevorderen. Veel stellen met kinderwens van wie de vrouw na één jaar onbeschermde gemeenschap nog niet zwanger is geworden, blijken met Sensiplan alsnog succes te hebben. Is er toch een medische behandeling nodig, dan kunnen jouw cyclusnoteringen helpen bij het stellen van de diagnose. Het is zeer aan te raden een cursus Sensiplan te volgen als je de kans op een natuurlijk ontstane zwangerschap wil vergroten. Ben je ouder dan 35? Wacht dan niet te lang. Stellen met kinderwens worden in een individuele cursus van drie bijeenkomsten begeleid en krijgen naar wens een half jaar persoonlijke begeleiding via telefoon / e-mail.

Sensiplan in de borstvoedingsperiode

Als je borstvoeding gaat geven na de geboorte van je kind, zal je vruchtbaarheid in de meeste gevallen pas langzaam terugkeren. Het moment waarop de vruchtbaarheid terugkeert is bij elke vrouw anders. Ook in deze periode kun je Sensiplan gebruiken. De borstvoedingscursus helpt om meer inzicht te krijgen in het verband tussen voeden en vruchtbaarheid.
Voor de borstvoedingsperiode zijn er speciale Sensiplan-regels die je in één individuele les van twee uur aanleert. Deze begeleidingsles is mogelijk voor iedereen die al de basiscursus Sensiplan gevolgd heeft. Eventueel kan de borstvoedingscursus ook geïntegreerd worden in de basiscursus. Het beste is de borstvoedingscursus voor de bevalling te volgen.

Sensiplan in de overgangsperiode

De overgangsperiode vormt een bijzondere periode in het leven van de vrouw. Zowel op het gebied van de vruchtbaarheid als in haar cyclus, maar ook op seksueel gebied. De cyclus kan korter of juist langer worden Ook zonder dat er iets aan de cycluslengte te zien is, kan er binnen de cyclus toch een andere verdeling van vruchtbare en onvruchtbare dagen zijn. Vrouwen die een basiscursus hebben gevolgd, kunnen de cursus “Sensiplan in de overgang” volgen. Deze vorm van begeleiding is mogelijk voor iedereen die al een basiscursus gevolgd heeft.

Kosten

Basiscursus: €295,-
Kinderwenscursus: €325,-
Borstvoedingscursus: €55,-
Overgangscursus: €55,-

Bij de Basiscursus en de Kinderwenscursus is het cursusbedrag inclusief inschrijfgeld, het Handboek Natuurlijk en Zeker en het bijbehorende Werkboek, een digitale thermometer en begeleiding.

Vragen stellen en inschrijven is mogelijk via het  contactformulier .

Alle verdere informatie over Sensiplan vindt u op www.sensiplan.nl.