Gezinshuis

We zijn al een tijdje bezig om een gezinshuis voor de doelgroep op te zetten. Een gezinshuis is een vorm van residentieel verblijf. Binnen een gezinshuis zorgt een (echt-) paar, met of zonder eigen kinderen, voor een professionele en betrokken opvang en opvoeding van enkele kinderen/jongeren die niet meer thuis kunnen wonen. Binnen een gezinshuis wordt de kracht van het gewone leven verbonden met professionaliteit op het gebied van zorg voor jeugd.

Het gezinshuis zal in de vorm zijn van een boerderijsetting in de nabijheid van dorps- en/of stadsfaciliteiten. Op één locatie worden twee woondelen gecreëerd, waar in één deel het gezin woont en in het andere deel de moeders met eventuele kinderen. De moeders hebben in hun huis een eigen kamer of appartement waarin ze kunnen wonen en/of terugtrekken. Zo is er altijd een combinatie en connectie te maken met ons eigen gezin, maar is er ook de mogelijkheid om te variëren in afstand en nabijheid.

Ambulante woningen

Dit project is al hele vaste vormen aan het aannemen. Binnen Voorthuizen liggen initiatieven en connecties om een aantal (zorg)appartementen te bouwen waar jonge moeders of jonge stellen kunnen wonen en vanuit daar de begeleiding van Stichting 1Thuis kunnen ontvangen.

Gastgezinnen

Vanuit Stichting 1Thuis zijn er een aantal gastgezinnen gestart met het opvangen van moeders met hun kinderen. Ze wonen (tijdelijk) bij het gastgezin tot dat ze klaar zijn om zelfstandig te kunnen wonen. Stichting 1Thuis biedt hier dan de ambulante begeleiding. We zijn nog steeds op zoek naar mensen die het hart hebben voor de doelgroep en daar hun huis voor open willen stellen en als gastgezin zouden willen functioneren. Er zijn geen voorwaarden aan verbonden. Elk gezin heeft zijn eigen kracht en is zijn eigen voorbeeld en daar stemmen we de match op af.